Repareren

Deze les is een praktische opdracht waarin de leerlingen de repareerbaarheid van een elektrisch huishoudelijk apparaat onderzoeken. Deze opdracht is ingebed in een les waarin de leerlingen leren over de economische en technische levensduur van apparaten en over hun rechten als consument met betrekking tot garantie. 

Lees meer

Welvaart en economische groei

Centraal in deze lessenserie staat het doel van economische groei. Waarom streven we economische groei na? De leerlingen onderzoeken twee mogelijke redenen: een toename van de bevolkingsomvang of het streven naar een hogere welvaart. Maar zijn deze doelstellingen SMART?

Lees meer

PO Ongelijkheid

Praktische opdracht economie 2020-2021 Je kunt deze les ook downloaden in Word-formaat. Onderdeel Aantal behaalde punten (0 t/m 10) Klas: Havo 5 Docent: VIS/BOS Titel: PO Ongelijkheid Soort opdracht: De ongelijkheid binnen een land in kaart brengen, analyseren en hierop reflecteren Presentatievorm: Een visualisatie van gegevens, een analyse en een reflectie Groepsgrootte: Twee of drie personen Beoordeling: Zie blz. 4 Inleveren: Uiterlijk vrijdag 19 februari 2021 23.59 uur via ELO. Ook uiterlijk die dag op papier, 1x per team bij VIS of BOS. Je mag het werk natuurlijk ook eerder inleveren Over de opdracht Ongelijkheid is een thema waar economen…

Lees meer

De Fiets Index

Een tijdje geleden las ik het artikel What the ‘bicycle index’ says about a country in de Asian Review. Het artikel roept een interessante vraag op.

Lees meer

Het begrip waarde

In deze les staat het begrip waarde centraal. We stellen niet gewoon de vraag wat waarde is, maar we laten de leerling enkele concepten van waarde verkennen die verband houden met economische concepten die vaak bij Economie worden behandeld. 

Lees meer